My Community
Duyurular: Gimp derslerinden öğrendiğiniz çalışmaları formumuzda yayınlayalım.
 
*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Ocak 24, 2017, 10:22:22 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Mac'te GIMP kullanmak  (Okunma Sayısı 3261 defa)
nurdan
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 8


Üyelik Bilgileri
« : Ocak 06, 2012, 02:21:03 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir Mac kullanıcısıyım. Mac'e de gimp yükledim; ancak bir sorun var. Netbook'ta yüklü olan gimp'te fotoğrafta mm cinsinden ölçü aldığımda -örneğin burun uzunluğu- çıkan sonuç 95 mm gibi bir sayı ise Mac'teki gimpte aldığım sonuç 35 mm gibi bir sayı oluyor. Aklıma gelen tüm ayarları kontrol ettim. Aynı fotoğrafın aynı bölgesinden, mm cinsinden ölçüm aldığıma eminim.
Sizce sorun nedir?
Logged

N.S.
sibernetikçi
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2012, 03:41:54 ÖS »

Bildiğim kadarıyla gimp in mac versiyonu var onu indirip kurabilirsiniz.Ayrıca gimpin portable(kurulumsuz)olanını indirip kullanırsanız belki sorun çokmaz.Yine de en iyisi mac kullanmamak kısa yol tuşlarında da sorun çıkarabilir.
Logged
nurdan
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 8


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2012, 03:55:21 ÖS »

Mac versiyonunu da indirdim. Sorun degismedi
Logged

N.S.
sibernetikçi
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2012, 03:58:29 ÖS »

Portable olanını deneyin belki işe yarar
Logged
sibernetikçi
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2012, 04:02:34 ÖS »

kurulum ayarlarından da kaynaklanabilir
Logged
nurdan
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 8


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2012, 04:05:55 ÖS »

Peki bir de kurulum ayarlarına bakarım. Teşekkürler
Logged

N.S.
sibernetikçi
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2012, 01:53:43 ÖS »

Son olarak düzenle>tercihler kısmından ön tanımlı ayarları değiştirip deneyebilirsiniz.Umarım işe yarar aklıma başka bir şey de gelmiyor açıkçası
Logged
admin
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 18
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 453



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2012, 08:34:51 ÖS »

Resmin piksel vs.. hepsi aynı ise aynı ölçüyü vermesi gerekiyor. Resime zoom yapma urumunuz olmuş olabilir mi? MAC kullanan fazla olmadığı için kıyaslama yapacak arkadaş bulmak zor.
« Son Düzenleme: Ocak 10, 2012, 08:50:06 ÖS Gönderen: admin » Logged

Gimp:
Hayal Gücünüzün Gerçek Dünyadaki Görünüşü. [Real-world view of your imagination]
Güneş enerjisi dükkanı = http://elektrosolar.blogspot.com
Android Program Depo = http://www.apkbuy.com
nurdan
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 8


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2012, 10:19:35 ÖS »

Teşekkürler resmin ayarlarındanmış
Logged

N.S.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
echo