Eğri ve Düzey Kullanarak Renk Ayarlama
Bu derste renkler sekmesi altındaki Düzeyler ve Eğrileri kullanarak renk ayarlamayı göstereceğim.

Benim bu çalışmada kullanacağım resim bu. Dikkat ederseniz gökyüzü biraz açık ve çiçek de solgun. Bu çiçeğe biraz can suyu verelim. İlk olarak Renkler - Düzeylere tıklıyoruz.

Fare imlecinin gösterdiği yerdeki "Siyah nokta seç"e basıyoruz ve resimdeki en siyah noktayı seçiyoruz. Sonra aynı renk seçme yerindeki beyaz noktayı seç (en sağdaki) e basıp en beyaz noktayı seçiyoruz. İsterseniz otomatiğe basarak işi programa da bırakabilirsiniz ama bu daha iyi.
Resmin daha da renkli hale geldiğini göreceksiniz. Alttaki gibi.

Gökyüzü ve çiçek biraz koyu değil mi? O zaman yine renkler sekmesindeki "Eğriler"e geliyoruz.

Bundan sonra neyin rengini değiştirecekseniz o rengin üzerinde imleci tıklayarak sürükleyin. Bu arada Eğriler penceresindeki histogram kutusunda dikey bir çizgi belirecektir. O çizgi renginizin hangi aralıkta olduğunu gösterir.
Şimdi gökyüzüne tıklıyoruz. Bu arada dikey çizginin x 146 ve çevresinde hareket ettiğini göreceksiniz. Oradaki çapraz çizgiyle kesişen kısmı tutarak aşağı götürürseniz mavi yerlerde biraz koyulaşma, yukarı götürürseniz aydınlanma göreceksiniz.

Yukarıda çiçeğin rengi seçilmiş haldeki dikey çizgi ve ayarlanmış eğri bulunmakta.

Bu resmimizin son hali. Daha güzel olmuş değil mi?
Ben sadece örnek olsun diye kısa kestim sonra zenginleştiririz.