Merhaba, hoşbulduk hocam.
Yüksek çözünürlükte taradığım resimler 1/1 taranmasına rağmen orjinal boyutundan büyük oluyor. (Farklı tarayıcılarla da denedim, sonuç aynı) Windows kullandığım zamanlarda resmi Word'e eklediğimde otomatik olarak orjinal boyutuna geliyordu; oradan kesip alıyordum.
Aşağıda, birinci resmde gördüğünüz gibi resmi Xsane ile tarıyorum. Boyutları olması gerktiği gibi 14.64 CM x 20.79 CM olarak gözüküyor. Tarama işleminden sonra resim büyük oluyor...
Taranan resmi Gimp ile açıyorum ve ölçek birimini CM olarak değiştiriyorum, ikinci resimde gördüğünüz gibi otomatik olarak 14.64 CM x 20.79 CM değerlerini giriyor ama ölçeklemiyor (boyutunda herhangi bir değişiklik olmuyor).
Word'te olduğu gibi taranan resmin otomatik olarak gerçek boyutuna gelmesini istiyorum. Gimp ile yapabilir miyim?
Resim 1

Resim 2

Denemek istersiniz diye bir resim taradım:
http://img136.imageshack.us/img136/8254/outx.jpgMerhaba. Hoşgeldiniz.
Resim ana penceresinin sol alt köşesinde "pixels" yazan yeri "cm" santim olarak değiştirin.
Gimp menüleri arasında Görüntü-Resmi Ölçekle seçenekleri ile ölçekleme işlemi yapılıyor. Fakat otomatikten kastınız nedir tam anlayamadım. Her resmi boyutlandırmak için bu işlemlerin tek tek yapılması lazım. Belki tek tuşla bazı işlemler olabilir. Bu konuda hazırlanmış bir sicript var mı araştırmak lazım.