My Community
Duyurular: Makalelerinizi gönderin isminizle yayınlayalım.
 
*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Ocak 22, 2017, 06:55:01 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yapıştırdıktan sonra boyut ayarlama ?  (Okunma Sayısı 3368 defa)
By_System
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 3



Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 30, 2009, 09:05:18 ÖS »

Arkadaşlar öncelikle gimpi öğrenmeye yeni başladım. bir resmi makas seçim aracı ile seçiyorum kesip diğerine yapıştırıyorum ama yapıştırdığım parçanın boyutunu ayarlayamıyorum. seç - büyük seçeneği aktif değil nasıl ayarlarım boyutu
Logged
ivme
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 28
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 391



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2009, 05:10:24 ÖS »

Gimp öğrenmeye başlayanları görmek çok güzel.

Sorunuza şu şekilde cevap vereyim. Kestiğiniz parçayı yapıştırdıktan sonra ayrı bir katman haline getirirseniz üzerinde her türlü işlemi yapabilirsiniz. büyütme olayı içinde katman ölçeklendirmeyi kullanırsınız.

bunun için şu adımları takip edin.



parçayı yapıştırdığınızda katman penceresinde yapıştırılan parça resimdeki 1 numaralı bölge gibi görünür. Bu parça üstünde fare ile sağ tıklayıp resimdeki 2. numaralı bölge içine alınan "yeni katman" ifadesini seçin. Artık yapıştırdığınız parça üstünde istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

not : seç>büyüt yolu sadece seçilen alanı büyütür. nesnelerin büyütülmesinde bir işlevleri yoktur.

Logged
admin
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 18
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 453



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2009, 07:10:48 ÖS »

Biyerlerden bişey kopyalayıp yapıştıralacaksa muhakkak yeni bir katman oluşturup onun üzerine yapıştırılması daha isabetli olacaktır.
Logged

Gimp:
Hayal Gücünüzün Gerçek Dünyadaki Görünüşü. [Real-world view of your imagination]
Güneş enerjisi dükkanı = http://elektrosolar.blogspot.com
Android Program Depo = http://www.apkbuy.com
By_System
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 3



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2009, 04:34:39 ÖS »

eyw çok sağolun oldu ama bir problemim daha var. herşeyi ayarladım ama renkler uymuyor. regini seçmek istedğim katmanı seçiyorum. sonra araç kutusndan color picket tool'u seçiyorum ama yine uymuyor acaba nasıl doğru rengi bulabilirim?
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2009, 04:37:24 ÖS Gönderen: By_System » Logged
By_System
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 3



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 02, 2009, 12:49:15 ÖS »

eyw çok sağolun oldu ama bir problemim daha var. herşeyi ayarladım ama renkler uymuyor. regini seçmek istedğim katmanı seçiyorum. sonra araç kutusndan color picket tool'u seçiyorum ama yine uymuyor acaba nasıl doğru rengi bulabilirim?

Bu Sorunumuda Kendimce hallettim cvplarınız için teşekkürler
Logged
ivme
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 28
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 391



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2009, 04:58:03 ÖS »

eyw çok sağolun oldu ama bir problemim daha var. herşeyi ayarladım ama renkler uymuyor. regini seçmek istedğim katmanı seçiyorum. sonra araç kutusndan color picket tool'u seçiyorum ama yine uymuyor acaba nasıl doğru rengi bulabilirim?
açıkçası ben bu sorunuzdan bir şey anlamadım. Bize bir ekran görüntüsü verip bu resim üstünde ne yapmak istediğinizi açıklarsanız çözüm yöntemleri üstünde fikrimizi söyleyebiliriz...
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
echo