My Community
Duyurular: Makalelerinizi gönderin isminizle yayınlayalım.
 
*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Ocak 22, 2017, 06:55:11 ÖÖ


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: An error occured running python-fu-slice  (Okunma Sayısı 4672 defa)
keretta
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 6


Üyelik Bilgileri
« : Mart 22, 2009, 05:17:00 ÖS »

merhaba,

yine dilimleme hatası ile karşı karşıyayım. dilimlerken başlıktaki hatayı veriyor more informationa tıklayınca alttakiler yazıyor

Kod:
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/gimp/2.0/python/gimpfu.py", line 662, in response
    dialog.res = run_script(params)
  File "/usr/lib/gimp/2.0/python/gimpfu.py", line 347, in run_script
    return apply(function, params)
  File "/usr/lib/gimp/2.0/plug-ins/py-slice.py", line 117, in pyslice
    left, right, top, bottom, i, j, ""))
  File "/usr/lib/gimp/2.0/plug-ins/py-slice.py", line 172, in slice
    temp_image.crop(right - left, bottom - top, left, top)
error: could not crop image (ID 109) to 120x0, offset 0, 451

sonra bu hata penceresini kapattıktan sonra GIMP Mesajı veriyo ve o mesajdada şunlar yazıyor

Kod:
Procedure 'gimp-image-crop' has been called with value '0' for argument 'new-height' (#3, type GimpInt32). This value is out of range.
Logged
ivme
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 28
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 391



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2009, 07:29:23 ÖS »

Öncelikle foruma hoş geldiniz. ilk mesajınızda "yine dilimleme hatası aldım" diyorsunuz. Ama forumda önceki hataya ait bir yazınızı göremediğim için ne yaparken nasıl bir hata ile karşılaştığınızı anlayamadım.
Gimp ile ne tür bir işlem yaparken hangi adımda bu hatayı aldınız. Biraz açıklarsanız hatayı anlamaya ve yardımcı olmaya çalışalım.
« Son Düzenleme: Mart 22, 2009, 07:34:44 ÖS Gönderen: ivme » Logged
keretta
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 6


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2009, 08:23:55 ÖS »

hoşbulduk. hocam kusura bakma, ubuntu-tr.org'da da açmıştım bu konuyu oradan cevap alamayınca aynısını buraya açtım.

şimdi ben bi web sayfası tasarladım ve sonunda rectangle toolla seçip Görüntü -> Kılavuzlar -> New Guides Form Selection yoluyla dilimledikten sonra filtreler > web > slice yapıyorum çıkan pencereye de tamam diyorum ve bu parçaları klasöre gönderirken örneğin slice_3_2'yi kaydederken üstteki hatayı alıyorum.
Logged
ivme
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 28
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 391



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2009, 08:32:14 ÖS »

 yardımcı olmadan önce şunu sorayım : yapmak istediğin oluşturduğun web şablonunu dilimleyip sonra bunları HTML ve CSS kullanarak birleştirmek mi? ya da birleştirme işlemini Gimp'e bırakıp HTML ve Tablo kullanmasına izin vermek mi?

yani birleştirme yöntemi olarak tercihin CSS mi olacak yoksa tablolar mı?
« Son Düzenleme: Mart 22, 2009, 08:42:58 ÖS Gönderen: ivme » Logged
keretta
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 6


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2009, 08:49:17 ÖS »

hocam kaydederken slice.html ve kendi images dosyasını oluşturuyor. slice.html dosyasında kendi tablolamasını yapıyor zaten ben birşey yapmıyorum orada. sadece kendime göre düzeltiyorum. kendisi oluşturuyor ama oluştururken bu hatayı veriyor diğer şablonları sorunsuz dilimleyip kaydettim ancak bunda böyle bi sıkıntı var.
Logged
ivme
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 28
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 391



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2009, 08:57:16 ÖS »

Bu arada yazınızda yeni farkettim. kılavuz çizgilerini

"Görüntü -> Kılavuzlar -> New Guides Form Selection" ile değil

"Görüntü -> Kılavuzlar -> New Guides" ile koyacağız.

ayrıca bu konuyu hem özgürlük için e-dergi de hem de sitemizin ana sayfasında farklı dersler de izah etmiş idim.  Yöntemi hatırlatmak için tablolama işini anlatan yazımı ekleyeyim :

Slice: Gimp’in sadece Linux sürümlerinde olan güzel bir filtre. Gimp ile hazırladığınız bir web şablonundan sizi hiç uğraştırmadan bir HTML belgesi oluşturuyor. Resimlerinizi önce istediğiniz yerlerinden dilimliyor sonra tablo kullanarak html belgesi olarak birleştiryor. Filtreyi kullanmadan önce resminizin nerelerden dilimlenmesini istiyorsanız oralara kılavuzlar eklemelisiniz.Bunun için takip edeceğiniz yol şu şekildedir: Resim > Kılavuzlar > New Guide ile resminize yeteri miktarda yatay (horizontal) ve düşey (vertical) klavuzlar ekleyin. Klavyeden M tuşuna bastıktan sonra bu kılavuzları fareyle resmin üstünde istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz. Bu şekilde yatay ve düşey kılavuzları resmin nasıl parçalanmasını istiyorsanız öyle yerleştirin. Yerleştirme işlemi bittikten sonra Filtreler > Web > Slice yolunu takip edin. Açılan penceredeki seçenekleri inceleyelim :



• Path for HTML export : HTML belgenizin oluşturulacağı dizini belirliyorsunuz.

• Filename for Export: Oluşacak belgenin adını belirtiyorsunuz.

• Image Name Prefix: Resimlere ait oldukları tabloya ait bir ön isimlendirme.

• Image Format: GIF, JPEG, PNG dosya biçimlerinden birini seçiyorsunuz.

• Seperate Image Folder: Eğer resimlerin HTML belgesinden ayrı bir dizin içinde olmasını istiyorsanız “yes”,  istemiyorsanız “no” ifadesini seçiyorsunuz.

• Folder for Images Export: Resimlerin toplanacağı dosyanın adını yazıyorsunuz.

• Space Between Table Elements: Oluşacak tablo hücreleri arasındaki boşluk miktarını belirtiyorsunuz.

• Javascript for Onmouseover and Clicked: Eğer “yes” ifadesini seçerseniz filtre HTML kodu gibi bir de javascript kodu (fare resmin üstüne geldiğinde ) ekler.

• Skip Animation for Table Caps: “no” ifadesini seçtiyseniz her bir tablo hücresine <ahref=”#”>...</a> şeklinde bir link ekler. “yes” ifadesi -ki öntanımlı değeri budur- seçiliyse ve iki yatay iki de düşey kılavuz varsa, ilk ve son satır ve sütunlara link eklemez. HTML belgesi oluştuktan sonra kwrite ile açıp bu linkleri düzenleyebilir ya da silebilirsiniz.

Ayrıca CSS kullanmak istiyorsanız ilgili yöntemi de bu başlık altında hazırladım 4 bölümlük dersten öğrenebilirsiniz.
Logged
keretta
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 6


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2009, 09:12:44 ÖS »

hocam şuraya dikkat etmemişsin "rectangle toolla seçip". evet senin dediğin yolla çok uzun oluyor. horizontal vertical on saat uğraşıyorum bu zırvalıkla. halbuseki rectangle tool ile seçim yapıp new guides from selection yapınca kendiliğinden seçtiğim yeri dilimliyor. böyle daha basit oluyor.

sağlıklı olarak kaydettiğim şablonlarıda bu şekilde yapmıştım ama bunu yapamıyorum.
Logged
ivme
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 28
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 391



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2009, 09:27:38 ÖS »

ilk verdiğiniz hata istediğiniz değer aralığında resmin kesilemeyeceği yönünde. çünkü 120x0 şeklinde bir yer seçmişsiniz. o seçimi 120x1 şeklinde yapsa idiniz sorun çıkmazdı.

ayrıca ek bilgi :
verdiğiniz yöntemle her bir resim için tek tek seçim yapmak gerekiyor. Bunun yerine şu da yapılabilir :

1."Görüntü -> Kılavuzlar -> New Guides" ile ilk kılavuzu ekledikten sonra  ( ctrl shift F ) kısa yol tuşları ile kılavuzları istediğimiz yerlere ekledikten sonra

2."Resim>dönüştür> Guillotine" yolunu takip edersek istediğimiz bütün resimler dilimlenmiş olarak masaüstünde oluşuyor.
Logged
keretta
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 6


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2009, 10:31:18 ÖS »

Yahu guillotine deyince yüz tane pencere açtı zor kapattım niye oldu böyle? ayrıca ilk klavuzu ekledikten sonra ctrl+shift+f yapıyorum ancak işlemi yapamıyorum yani o aracın üstünde yuvarlak park yapılamaza benzeyen işaret çıkıyor o da yapılamadığını gösteren işaret herhalde Kahkaha
Logged
ivme
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 28
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 391



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 22, 2009, 11:22:55 ÖS »

dilimleme için farklı yollar kullanabileceğinizi ifade etmeye çalıştım. Bunlar sıkça kullanılan yöntemlerden bazıları. Anladığım kadarı ile bunları uygulamada zorluk çekiyorsunuz. Maalesef bu konuda yapabileceğim bir şey yok. "En iyi bildiğin yol uzunda olsa kendi bildiğin yoldur" görüşündeyim dolayısıyla size kolay gelen şekilde uygulamaya devam edin diyebilirim. Bir önceki mesajımda aldığınız hatanın nedenini söylemiştim. Bu konuyu düzeltebildiniz mi ?
Logged
keretta
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 6


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2009, 01:36:38 ÖS »

hocam 120*0 ölçülerinde bi resim kesmiyorumki ben o hatada bi hata var bence Kahkaha.

new guides >> vert. horiz. kendim ayarlayıp dilimliyorum ve sorunsuz kaydediyorum ama bu seferde de oluşturduğu .html dosyasını tarayıcıda açtığımda dilimlediğim resimlerin alt kısımlarında ufak bi kayma var :S.

dilimliyorum ama istediğim gibi olmuyor. çok ufak hatalar ama benim içime sinmiyor.

ivme hocam teşekkür ederim ilgin için. dediğin gibi ancak bu kadar elimden geliyor yapılabilecek birşey yok...
« Son Düzenleme: Mart 23, 2009, 01:39:26 ÖS Gönderen: keretta » Logged
ivme
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 28
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 391



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2009, 09:13:38 ÖS »

sizden oluşturduğunuz .xcf dosyasını istesem ve bir de ben denemesem olur mu acaba? çünkü bu durum bana çok ilginç geldi. Hazırladığınız web sitesi şablonuna sahip çıkmayacağıma garanti vererek tabi e-posta adresime profilimden ulaşabilirsiniz.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
echo