My Community
Duyurular: Makalelerinizi gönderin isminizle yayınlayalım.
 
*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Ocak 24, 2017, 12:15:14 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: filtrelerim kayboldu!!! [Çözüldü]  (Okunma Sayısı 3458 defa)
dolunay1995
Newbie
*

Karma: 1
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 13


Üyelik Bilgileri
« : Şubat 18, 2009, 02:23:21 ÖS »

arkadaşlar filtrelerim birden bire yok olmuş gibi  bir ders üzerinde çalışıyordum yeni bir fırça eklemem gerekti ve gimpi yeniden açtığımda gördüm ki   filtreler menüsünde başlıklar var hatta açılan alt menülerde filtre isimleri de var ama bu filtreleri seçme gibi bir imkanım yok zaten isimleri de sanki yokmuş gibi gri renkli. ama sadece blur efektleri gibi gimpte öntanımlı gelenler kayboldu, benim sonradan eklediklerim duruyor. ne olmuş olabilir?  Ney Daha da önemlisi ne yapmalıyım??  Ney
lütfen yardım edinnn...
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2009, 11:16:58 ÖÖ Gönderen: admin » Logged

GİMP\' li Günler...
BilKeNT2000
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 13


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2009, 03:17:40 ÖS »

bazı filtreler resim üzerinde etkin iken bazı filtreler çizim yaperken etkin olur. Siz gimpi ilk açtığınızda direk filtrelere baktığınızda etkin olmayabilir 1 resim veya çizim yaparken tekrar bakın gelebilir
Logged
admin
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 18
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 453



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2009, 05:33:51 ÖÖ »

Evet  boş bir resim oluşturup bakın. Veyahut Boş resim üzerinde seçim aracı ile bir yer seçin ve filtrelere birde öyle bakın.
Logged

Gimp:
Hayal Gücünüzün Gerçek Dünyadaki Görünüşü. [Real-world view of your imagination]
Güneş enerjisi dükkanı = http://elektrosolar.blogspot.com
Android Program Depo = http://www.apkbuy.com
dolunay1995
Newbie
*

Karma: 1
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 13


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 04, 2009, 07:14:40 ÖS »

denedim o şekilde de olmadı kaldırıp tekrar kurdum
Logged

GİMP\' li Günler...
sHeyMa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 8


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2009, 10:59:43 ÖÖ »

S.A Arkadaşlar,

Benimde buna benzer bir sorunum var.
Gimp ile açtığım bazı resimlerde filitreleme yapamıyorum dolunay1995'inde söylediği şekilde filitreler kayboluyor. Ama bazı resimlerde de üzerinde hiçbir oynama yapmadan ilk açtığım anda filtreleme sekmesi aktif oluyor. Acaba bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Yardım ederseniz çok sevinirim.

Herkese iyi çalışmalar..
Logged
ivme
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 28
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 391



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 21, 2009, 07:45:16 ÖS »

Bazı filtrelerin aktif olması için özel şartlar gerekir (alfa kanalı, RGB, siyah beyaz,... gibi). Örneğin emboss filtresi sadece RGB resimlerde kullanılabilir. Engrave filtresinin aktif olması içinse kullandığınız resmin alfa kanalına sahip olması gerekir. Sizin ki muhtemelen böyle bir durum.
Logged
admin
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 18
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 453



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 21, 2009, 07:48:13 ÖS »

Mevcut resme alfa kanalı eklemek için İlgili resmin katmanının üzerine mousun sol tuşuyla tıklayıp açılan menüden "Alfa Kanalı ekle" demeniz yeterli.
Logged

Gimp:
Hayal Gücünüzün Gerçek Dünyadaki Görünüşü. [Real-world view of your imagination]
Güneş enerjisi dükkanı = http://elektrosolar.blogspot.com
Android Program Depo = http://www.apkbuy.com
sHeyMa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 8


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2009, 09:32:28 ÖÖ »

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim ama resmimin alfa kanalı vardı. Ama yinede filtreler gözükmüyordu. Bende alfa kanalına sağ tuşla 'kanalı çoğalt' seçeneği ile alfa kanal kopyası oluşturarak filitreleri aktif hale getirebildim..Yani sorunum çözülmüş oldu..
Logged
sHeyMa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 8


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2009, 09:52:42 ÖÖ »

Birde Kanallar sekmesinde alfa kanalından başka 'İndisli' adında bir kanal var acaba bu kanal ne işe yarıyor ve alfa kanalına bir etkisi olabilii mi bu konuda bilgisi olan varsa cevabını bekliyorum..
Logged
sHeyMa
Newbie
*

Karma: 0
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 8


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2009, 11:12:48 ÖÖ »

Hep böyle parça parça cevaplar veriyorum ama alfa kanalını kopyalamakta pek işime yaramadı çünkü filtreler aktif olsa bile uygulamaya gelince resimde değişiklik olmuyor sonra şu indis kavramını araştırınca ondan kaynaklandığını anladım. Galiba resmin düzenlenmemesi için kilitliyor resmi. Bende resim -> Kip -> RGB seçeneği ile artık resmime uygulama yapabiliyorum..Artık bir daha bu konuyla ilgili birşey yazmam.. Sustum
Logged
admin
Administrator
Sr. Member
*****

Karma: 18
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 453



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2009, 11:16:22 ÖÖ »

Çözüme ulaştığınıza sevindim. o zaman bende konu başlığına çözüldü ekleyeyim. iyi çalışmalar..
Logged

Gimp:
Hayal Gücünüzün Gerçek Dünyadaki Görünüşü. [Real-world view of your imagination]
Güneş enerjisi dükkanı = http://elektrosolar.blogspot.com
Android Program Depo = http://www.apkbuy.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
echo